Златното момиче на България Християна  Тодорова показа завиден кулинарен талант в предаването на NOVA „Черешката на тортата“.

Грацията от ансамбъла по художествена гимнастика, завоювал бронзов медал на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година, се развихри в кухнята, а в края на своята вечер събра пълен актив от точки – 40.

Актьорите Георги Мамалев, Катерина Евро и Ралица Паскалева, която е половинка на волейболиста Теди Салпаров, както и Ники Илиев бяха гостите на Тодорова.

Гимнастичката, която бе откровена, че няма сериозен опит, се зае с амбициозната задача да подготви впечатляващо меню за гостите си, които посрещна в свой любим ресторант. Именно там Християна сподели, че е срещнала приятели, които са ѝ предали основните уроци в кулинарията.  

Тиквена крем-супа с моркови и целина с кокосова сметана и маково семе, лаврак със специално подготвена гарнитура – пъленена зелка и изкусителен десет – панакота с бял шоколад и екстракт от българска роза плюс сорбе от малини присъстваха в менюто на Християна.

Гостите останаха очаровани от посрещането и цялостното представяне на гимнастичката, която поднесе няколко изненади – някои свързани с онова, което изпълваше живота ѝ до преди две години, а други с българщината.

За финал златното момиче подари книгата посветена на ансамбъла ни, спечелил над 80 медала, на своите нови приятели.

По настоящем Тодорова продължава да е близо до грациозния спорт, като сега се изявява като съдия.