Най-бързата българска атлетка Ивет Лалова сподели какво я очаква до края на състезателния сезон. За нея той ще приключи този уикенд със старта за Континенталната купа. След това ѝ предстои едно забавно и очаквано събитие. 

"Предстои Континенталната купа този уикенд, моят последен старт за сезона. Той е в неделя в Острава, Чехия. Имах честта да бъда избрана като една от двете спринтьорки, които ще бягат за Европа на 200 метра. Другата е Дафне Схиперс."

"Африка дава много добри резултати последните години. В американския отбор влизат и всички от Карибите и стават много силни отбори", заяви Лалова в ефира на "Здравей, България" по NOVA и разкри повече за събитието след Континенталната купа, което е организирано от нейния клуб и е за децата на София. То е на 15 септември. 

"Малко почивка имам след този старт. След това организирам първото си състезание за деца с моя клуб, това е едно голямо предизвикателство за мен. Ще има много изненади за децата, аз ще съм там, както и други известни атлети. Ще има забава, много танци за тях, за родителите им. На 15 септември ще могат да дойдат и да бягат с мен", заяви още Лалова. 

Макар и вече на 34 години, тя не спира да тренира и да дава най-доброто от себе си. Лекоатлетката обяви кое е важното, за да задържиш толкова високо ниво за толкова дълго време. Ключът към всичко е спокойствието и дисциплината. 

"В житейски план понякога е много хубаво да си най-бърз, но при мен се създаде едно спокойствие, което е много важно за спринта. В останалото време понякога си по-сприхав, но аз с времето ставам все по-спокойна през останалата част, защото трябва да избухнеш за 11 секунди на състезанието."

"Спокойствието се възпитава, то е един вид дисциплина. Атлетът трябва да е дисциплиниран през целия ден, работата ни е 24 часа. Всеки един елемент е посветен на това да си точен за един момент през цялата година. Това засилва още повече нуждата да си спокоен. Преди старта имаме огромно напрежение в продължение на 30 минути и трябва да се научиш на дисциплина и спокойствие", сподели още Лалова и издаде още от тайните си. 

"Част от дисциплината винаги е да закусвам. Мога много да говоря срещу захарта и сладкото, аз обичам да закусвам нещо солено, дори да е препечена филия с топено сирене. За мен това е най-важното хранене за деня. Сутрин имам нужда от енергия, за да тренирам. Нашите бягания не са разходки в парка, а интензивни и тежки. Понякога след един час тренировка, два дни не можеш да станеш от дивана", разкри още Лалова.