Присъствието на любимото момиче Ерика Зафирова на световното първенство се оказа ключово за Дейвид Хъдълстоун в постигането на голямата цел - да спечели квота за Олимпийските игри в Токио догодина.

Ерика е едно от диамантените момичета от националния ансамбъл на България по художествена гимнастика. В същото време обаче тя е и дамата в живота на младия състезател по спортна гимнастика.

Чаровницата беше на трибуните в Щутгарт, докато нейният любим се състезаваше на шампионата на планетата. Като част от ансамбъла тя вече има спечелена квота за Игрите в Токио. 

„Присъствието на Ерика в залата беше причината да взема квота за Олимпийските игри в Токио. Тя беше с мен не само физически, но и духом. След всеки уред се поглеждахме. Тя ми пращаше целувки, аз и отвръщах със сърца. Беше много красив момент за мен и за нея. Заедно отиваме на Олимпиада. От много време си говорим за това. Много сме щастливи. Това е мечта“, това сподели специално за БНР Дейвид Хъдълстоун.

„Конкуренцията беше жестока. Изиграх  си съчетанията и успях. Чистото изиграване ми помогна да спечеля квотата. Доволен съм от себе си. Доволен съм от екипа. Искам специално да благодаря на личния ми треньор Дамян Игнатов. Мога да кажа, че грешките, които допуснах в това състезание, ми отнеха възможността да вляза в първите 24 и да играя финал. Завърших 39-и, но когато отпаднат състезателите, които са повече (според регламента за многобоя се класират само по двама гимнастици от нация) съм 28-и“, допълни гимнастикът ни.

„Може би това, че приятелката на Дейвид беше в Щутгарт го стимулира. Важното е, че това, което искахме се получи. Трябва да кажа добри думи и за другият ни представител – Йордан Александров. И двамата играха великолепно. Ако имаме още двама такива гимнастици можем да се борим за осмицата в Европа, отборно.  Смятам, че при 280 участника, 39-то място е изключително престижно. Плановете са да променим съчетанията за Игрите. Целта там ще ни е влизане в топ 24 и финал на успоредка.  През следващата година мисля, че трябва да участва поне в 4 или 5 световни купи и те трябва да са във времето близо до Олимпиадата. Без участие в такива състезания нещата няма да се получат“, сподели Дамян Игнатов – личен треньор на Дейвид Хъдълстоун.