Аглика Липчева е дъщерята на легендата в художествената гимнастика Нека Робева. Наследницата на емблематичната фигура за нашия спорт, споделя в откровено интервю за сутрешния блок на NOVA – Събуди се – че винаги е искала да бъде възприемана като Аглика, а не като дъщерята на Нешка Робева.

„За мен е привилегия и голямо бреме да съм дъщеря на Нешка Робева. Като бях малка много исках да съм с нея, но в пубертета пък бе добре за мен, че бе много ангажирана, защото не можеше да упражни сериозен контрол. Тя ме научи да стана човек. Тя ме водеше на лагери с нея“, започна Аглика, която сподели и за родителските похвати на майка си.

„Имах шестица по английски език. И майка ми отиде в училище и попита учителката ми защо мие писал такава оценка, след като аз не съм знаела английски. Не мисля, че методите ѝ бяха много добри, аз като майка се опитвам да направя нещата различно. Нямам спомен да са ми писани оценки затова, че съм и дъщеря. По-късно в професионалния ми живот, това, че съм дъщеря на Нешка ми носеше повече негативи. Аз съм възпитана така, че трябва да правя много повече, за да ме приемат като професионалист. Когато завърших висшето си образование, помолих майка ми да пита познати дали мога да започна работа някъде. Тогава тя ми каза: „Ти как с представяш да се обадя на някого и да кажа – може ли да вземеш дъщеря ми на работа“. Тя никога не ме е карала да тренирам художествена гимнастика. Аз израснах в залата. Имам доста добра техника, но сама се ориентирах към икономиката. Аз съм била в много министерства като одитор. Минавало е доста дълъг период преди да започнат да ме възприемат като Аглика, а не като дъщерята на Нешка“, добавя Аглика.

„Приличам на майка ми по упоритостта и ината. Лошат чер на майка ми е, че не приема чуждо мнение. Баща ми, Бог да го прости, компенсираше липсата на майка ми. Той бе доцент по математика. С него бях по-близка, споделях повече. Той беше доброто ченге. С израстването ми открих в майка ми приятел“, добавя Аглика.

„Винаги съм искала да ме възприемат като Аглика, а не като дъщерята на Нешка Робева“, добавя наследницата на Робева.

Повече от откровеното интервю на Аглика Липчева може да намерите в прикаченото видео!