Невяна Владинова и Катрин Тасева направиха днес първата си тренировка след дългото и тежко пътуване до Пезаро, където през следващата седмица ще се състои Световното първенство по художествена гимнастика. 

Българската делегация, водена от президента на БФХГ Илиана Раева, пристигна рано тази сутрин в италианския курортен град. Независимо че момичета не можаха да се наспят и възстановят добре, днес те направиха много добра тренировка. 

По време на тренировката в залата влезе президентът на ФИГ Моринари Ватанабе. Той проведе разговор с Илиана Раева и пожела успех на Неви и Кати.  В Пезаро е много горещо, но условията в залата са отлични. 

Делегациите на всички участващи страни са разпределени в над 20 хотела. Любезните домакини са избрали прекрасно място за българския отбор в закътания и спокоен четиризвезден хотел "Вила Катани". Още по-голям приятен сюрприз беше и това, че за нашите момичета има отделен микробус и лек автомобил.

Всички отбори от индивидуалното вече са в Пезаро и са готови за изключително тежката битка, която предстои. Атмосферата в българския лагер е спокойна. Момичетата са здрави и дават всичко от себе си на тренировките, за да се представят достойно./БТА