„В никакъв случай не трябва да се предаваме и този спорт да го опропастим“, сподели Лючезар Кишкилов, първият треньор на състезаващата се за Азербайджан българска щангистка Боянка Костова, която постави два световни рекорда на Световното първенство по вдигане на тежести в Хюстън.

22-годишната състезателка триумфира с титлата в категория до 58 кг. с двубой от 252 кг. (112 в изхвърлянето и 140 в изтласкването).

„Приложихме нашата методика, българската методика. В момента нашата методика и нашите състезатели - Боянка и Валентин взеха медали за Азербайджан“, сподели още Лъчезар Кишкилов пред Нова телевизия.

„До последно държах една година след атаките Боянка да замине за Азербайджан. Аз не позволявах, но в последния момент взехме решение, че трябва да отидем, за да продъли развитието й. До 2008-а имахме много хубаво поколение щангисти. След допинг скандала настана криза и нещата се докараха до там, че настъпи демотивация за работа. В никакъв случай не трябва да се предаваме и този спорт да го опропастим. Сега пак сме в голяма криза. Като гледам на това Световно са екскурзианти. Има таланти, които да ги развием, стига да се организира системата на работа“, коментира още Кишкилов.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS