Петкратният световен шампион по бойно самбо Марко Косев заяви, че за него е обида спортистите в България да получават 2000 лв. бюджет на година. Това каза Косев в "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия.

“Не бягам, просто се отказвам, от България. Това е обида за мен. Отношението на самата държава, на Министерството на спорта към мен. Да ти дадат 2000 лева бюджет за една година, това е нещо срамно. На кой ще му стигнат 2000 лева да се подготви. Пари в България за спорт има само и единствено във футбола и това не е нормално. Не съм обиден само за мен, а за всички хора в България. На мен между 3000 и 5000 лева ми отиват на месец за подготовка“, сподели Косев и добави:

„Не искам да си споделям плановете. Светът е голям. Където и да отида, ще съм по-добре отколкото в България. И не се отказвам от България, а от българския спорт.

За Косев е непонятно защо държавната политика по отношение на спортовете е такава и смята, че това се прави умишлено. По този начин българските кадри са принудени да търсят развитие в чужбина.