Българската федерация по бадминтон награди най-добрите състезатели за 2015 година. Номер 1 в класацията са шампионките от Европейските игри в Баку 2015 на двойки жени Стефани Стоева и Габриела Стоева. Второто място разделиха Линда Зечири и Петя Неделчева.

Благовест Кисьов е класиран на трето място, а 4-5 делят Иван Русев и Даниел Николов. Специални награди получиха треньорите Орлин Цветан и доц. Анета Янева, както и състезателите на двойка мъже Михаил Михайлов и Лилян Михайлов.

Президентът на БФБадминтон проф. Пюзант Касабян заяви, че България ще се бори за две квоти за олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016. Колко квоти ще има страната ще стане ясно на 2 май.

"100 процента е сигурно, че жена ще участва на олимпийските игри и над 90 процента, че сестри Стоеви ще се класират за Рио. Ако говорим за медали, да бъдем реалисти вероятността не е голяма", коментира личният треньор на Петя Неделчева Орлин Цветанов.

Касабян връчи на сестри Стоеви, Петя Неделчева и Орлин Цветанов наградите им съответно от "Спортен Икар" и БОК, тъй като те не успяха да присъстват на церемонията.