Истинска хармония цари между Диана Ненова и Тервел Пулев. Това пролича още от първата секунда на интервюто, което дадоха за „Събуди се“ по Нова телевизия.

Двамата имат прекрасна новина – очакват второто си дете и може би това също има значение за щастието, преливащо от сърцата на двамата спортисти. Единствената тема, по която са на различно мнение е сватбата. Тя иска да се види в бяло, а той не счита този обет за важен, след като двама души се обичат.

„В последната една година сме постоянно заедно. Беше ни трудно, имахме много трудни периоди за преодоляване, бяхме разделени заради спорта, но не успях да се примиря с това. За нас това беше едно изпитание и ние го преодоляхме. Ние сме заедно вече 10 години, тя в началото правеше компромиси, игра в ЦСКА, за да сме заедно, после в Сърбия, за да е близо до България и аз да пътувам. При нас нещата не са били перфектни, но ние се разбираме и намираме начин да балансираме“, сподели Тервел Пулев.

Относно наболелия казус с изписването на „турско робство/съжителство“, Тервел Пулев, който е популярен у нас, като отявлен родолюбец коментира: „Изобщо не мога да изслушам някаква подобна теза. Ясно е, че е имало кланета, въстания. Ние сме възпитани от нашите родители, а те от своите родители. Как може да се говори за мирно съжителство? Има някакво политизиране. Явно сме прекалено малки и лесно се прави един платен протест. Ние трябва да заявим нашата позиция. Ще променят историята ни?“

„Нямаме амбициите Калоян да стане спортист, самият той каза, че иска да стане лекар. Нека тренира каквото реши“, допълни Тервел.

Олимпиадата в Рио де Жанейро: „Първо, трябва да говорим за класиране, а след това за самата Олимпиада. Моята ситуация е най-трудната, защото има само една квота. “

Колкото до легендите в големия спорт, Тервел сподели: „За мен Йордан Йовчев е една жива легенда в българския спорт.“

„Диана е силно момиче. Понякога обаче жените преиграват с плаченето, но това е нормално. Дали ще има сватба? Диана ме погледна въпросително, явно ти благодари за въпроса, но аз лично смятам, че сватбата не е нещо показателно. Важното е да са щастливи заедно“, коментира Тервел Пулев.

Очарователната Диана Ненова също има свое виждане за спорта, политиката и семейството.

„Волейболът в България е на много ниско ниво и трябваше да отида да се развивам в чужбина. И двамата бяхме много отдадени на спорта в този момент. Водещото е любовта, трудно е да, ставаш малко егоист, но когато обичаш, няма проблем. Тервел беше по-буен като млад, сега не мога да кажа, че харесвам лошите момчета, но когато се запознахме бяхме много млади. Бяхме малко смешни, защото се хванахме на бас и спечелилият трябваше да целуне другия“, разказва волейболистката.

„Не съм готова да се откажа от спорта, но не ми се пътува повече. Искам да предавам своя опит на по-млади състезателки. Но ще говорим, след като родя. Има турнир на името на Борис Елцин и когато участвах там, той ни заведе на вечеря. Спомням си това.“

По въпроса за сватбата, на който Тервел е категоричен, Диана сподели: „Аз пък като жена искам да се видя в бяло, но все пак самата сватба не те прави по-спокоен и по-обичан.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS