Треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика – Весела Димитрова , сподели мнението си за откритото контролно на грациите ни, което се проведе пред препълнената тренировъчна зала „Арена Армеец“.

„Мисля, че това беше добро изпитание за ансамбъла. Не съм притеснена от грешките при второто изиграване на обръчите. Първите две изигравания бяха доста добри. Исках да пробвам в ситуация на по-голяма умора как ще се представят. Освен това, съчетанието с обръчи е малко по-тежко за тях, затова поисках да го повторят още веднъж. Успях да чуя от дистанция реакцията на публиката към някои елементи.“

„За периода, в който се намираме се намират на доста добро ниво. Има какво да подобрим, но мисля, че трудностите с тяло им стават, просто въпрос на малко повече концентрация на състезания. Не е от толкова голямо значение да спечелим състезанието в Москва. Искам да чуя как специалистите ще оценят новите ни съчетания. Подготовката ни е насочена изцяло към Световното първенство“, сподели старши треньорът на ансамбъла Весела Димитрова.