Треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова разкри, че нейните възпитанички са ѝ обещали да спечелят приза за Отбор на годината, а самата тя да получи наградата за Треньор на годината още в началото на 2017.

Днес Димитрова бе отличена в традиционната церемония Спортист на годината, а ансамбълът бе обявен за Отбор на годината. „Надявах се да постигнем големи успехи, а и искам да споделя това, че момичетата ми обещаха да стана треньор на годината и те да станат отбор на годината, след като миналата година гледаха церемонията на така титулувания ни ансамбъл. Надявам се да си спазят обещанието, че ще спечелят наградата и следващата година“, коментира Димитрова след награждаването.

Изящество и стилна елегантност на Спортист на годината 

„Момичетата са здрави, работим си по план, утре ни предстои оглед на композициите. На този етап мисля, че се справяме. Това беше един чудесен старт, както за момичетата, така и за мен. Надявам се по този начин и да приключим кариерите си. Момичетата са елитни спортисти, а всеки елитен спортист е подложен на очакване, мисля, че вече привикват с напрежението. Направихме по мое мнение много добри композиции, въпрос на изработване е. Това е малко спортен шанс, мисля, че ще успеем да задържим нивото. Надявам се само хубави емоции да ви поднесем през следващата година“, допълни тя.

Завършилата на трето място в анкетата Невяна Владинова сподели, че това признание означава много за нея. „За мен е много голямо признание това, много съм щастлива, че съм на трето място. Да бъда в топ 3 определено е нещо много важно за мен. За мен годината беше успешна, разбира се, можеше да бъде още по-успешна. Но съм щастлива от постигнатото и от тук нататък се надявам да вървя само напред“.

„Засега подготовката върви добре, сменихме съчетанията, аз лично много си ги харесвам. Мисля, че ще изненадаме зрителите приятно. Надявам се само да сме здрави и ще направим всичко възможно да радваме хората. Шри нас наистина има много голяма конкуренция, всички работят много здраво, всички гледат да са много добри. Аз гледам да се боря главно със себе си и мисля как ще се представя на дадено състезание и от там-нататък каквото стане“, сподели Владинова. /БГНЕС