Старши треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова заяви, че се надява момичетата да овладеят емоциите си, тъй като Европейското първенство в Тел Авив е първо голямо състезание за тях.

"Да, децата преди да излязат бяха доста напрегнати, тъй като това е първо много голямо за тях състезание. Мисля, че направиха една доста добра подиум тренировка. Силно се надявам утре да са спокойни, защото са подготвени, да успеят да овладеят емоциите си и желанието да играят, да се съберат и да си изиграят съчетанията", каза тя след официалната тренировка на тима в Израел.

"Аз съм убедена, че с много тренировки всичко се постига. Децата са наистина млади, много хубав отбор. Щастлива съм, че започнах да работя отново с отбора на България. Не знам дали има някаква рецепта, но повярвайте ми момичетата се стараят да покажат най-доброто от себе си. Няма чак такова голямо значение за състезател от този род дали е здрав или не. Важното е да е много концентриран и иска да покаже качествата си", коментира още Димитрова.

Боряна Калейн и Стилияна Николова дадоха преднина на България от над 13 точки пред Италия в класирането за отборната титла, но към оценките им в квалификациите ще трябва да се прибавят и двете на ансамбъла от многобоя утре.

"Не, абсолютно в никакъв случай тази преднина в отборното не ни прави спокойни, тъй като това е състезание и всичко се случва. Настина моля се момичетата успеят да овладеят емоциите, които бушуват в тях и да си направят съчетанията добре", каза треньорката.

Димитрова е направила промени в съчетанието с ленти и топки, като е сменена дори началната поза на отбора.

"В интерес на истината ни трябваха малко повече точки и оттам си откраднахме малко време за сметка на тази така красива поза, която всички хора харесват. Но нека да мине Европейското първенство ще предстоят още изненади, така че . . . Планираме промени, но Дай Боже всичко да мине ок тук", добави треньорката, която изведе предишния ансамбъл до олимпийската титла в Токио 2020.