Венелина Венева – Матеева, състезателката в сектора на висок скок, бе категорична, че основната й цел през сезона е да покрие норматив за Олимпиадата в Рио.

Националката отпътува заедно с тима ни по лека атлетика за Европейското първенство в Прага, което ще се проведе от 5 до 8 март.

„Засега да, аз си поставих за цел 194 см. Това е норматив за лятото, за Световното първенство. Доволна съм от подготовката, исках да мина първо през норматива за Европейско, за да съм спокойна, да знам, че всичко върви наред. След това очаквам да покрия норматива за Олимпиадата – 195 се надявам, както винаги“, сподели Венелина Венева.

„Надявам се да мога да вляза на финал, след това става съвсем различно състезание. Но целта е да влезем на финала. Хубаво е, че от 4-5 години има по две състезателки в сектора, ако не стане с едната, поне другата да може да представи България.“

„Обичам това, което правя, това ме мотивира. Знам, че мога да дам още доста. Това не ми позволява да се откажа, надявам се да показвам най-доброто още няколко години“, коментира още Венелина Венева – Матеева.