Олимпийската шампионка и световна рекордьорка на троен скок Юлимар Рохас (Венецуела) очаквано взе златото в Юджийн, което е трето поредно за нея.
 
Рохас спечели с 15.47 метра, което е най-добър резултат в света за сезона. Тя започна с 14.60 в първия опит, след това записа 15.47. Последва скок от 15.24 и два фаула. В последното си появяване в сектора Рохас направи най-дългия си скок, но не успя да стъпи на дъската за отскачане и постигна 15.39.
 
Това е трета световна титла на открито за 26-годишната венецуелка, която обаче не успя да подобри рекорда на шампионатите на Инеса Кравец (Украйна) от 15.50 от Гьотеборг 1995.
 
Сребърният медал, както и преди три години в Доха 2019, взе Шаниека Рикетс (Ямайка), която постигна 14.89 в първия си опит, а бронзът е за Тори Франклин (САЩ) с 14.72, която донесе първо отличие на родината си в тази дисциплина за радост на местните фенове.
 
"Това е специално състезание за мен. Исках да направя по-дълъг скок, но съм щастлива да се върна на този красив стадион, да видя публиката. Дойдох с цел да се доближа до световния си рекорд. Вятърът повлия на бягането ми. Опитах се да се приспособя, но най-важното беше да спечеля медала и да остана постоянно над 15 метра", каза световната шампионка Рохас.