В петък започва издирването на Боян Петров с хеликоптери

Издирването на Боян Петров с хеликоптери ще започне в петък, съобщава NOVA. Акцията с летателните средства днес се провалила заради административни пречки.

Китайското правителство прави всичко възможно за спасяването на Боян Петров

Въпреки готовността на двата вертолета да излетят днес, те не са успели, тъй като не са получили разрешение от китайското правителство. Очаква се такова да бъде получено до края на деня и петък да започне издирването на българския алпинист и по въздух.

Специалист: Какво представлява изкачването на Шиша Пангма

Организаторът на спасителната акция Мохам Ламсал споделя, че хеликоптерите са готови, като съобщава и обнадеждаващата вест, че няма ограничение да летят до 6000 метра. Уточнява се, че в акцията ще се включат две машини, като едната ще продоволства другата с гориво. Ламсал разкрива още, че в търсенето по въздух ще се включи и един от шерпите, който е познава добре Шиша Пангма, което ще бъде допълнителен плюс.

Съпругата на Боян Петров: Сигурна съм, че не гоним вятърни мелници

Припомняме, че според данните, които са ясни Боян Петров е поел да покорява осемхилядника на 29 април. Оттогава няма вести от него.

Свързани материали

  • Китайското правителство прави всичко възможно за спасяването на Боян Петров Китайското правителство прави всичко възможно за спасяването на Боян Петров
  • Приятел на Боян Петров: Много късно започна акцията по спасяването му Приятел на Боян Петров: Много късно започна акцията по спасяването му
  • Два хеликоптера се включват в издирването на Боян Петров Два хеликоптера се включват в издирването на Боян Петров
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Боян Петров алпинизъм

Други спортове