В Англия се надигна масово недоволство срещу хората, които нарушават карантината, наложена заради върлуващия коронавирус, който за две седмици стана причина за загубата на хиляди човешки животи по света, включително и на Острова. Английският вестник „Сън” публикува днес снимки на спортисти, които се събират на групи и тренират в лондонски паркове, наричайки ги COVID идиоти. (СНИМКИ

На тях се вижда как колоездачи карат в група, боксьорки тренират в парка, а също така атлети и техните треньори правят упражнения, скупчили се един до друг, неспазвайки никаква дистанция. Недоволството е още по-силно, тъй като въпросните спортисти тренират дори след апела на главната медицинска сестра на Англия Рут Мей, която призова гражданите да не напускат домовете си в памет на двете медицински сестри - 38-годишната Ейми О`Рурк и 36-годишната Ареема Насрийн.

Те загубиха живота си, помагайки на заразени с коронавирус пациенти да се излекуват. Целта на призива бе хората да покажат, че са съпричастни със саможертвата на двете жени. "Този уикенд ще бъде много топло и ще бъде много изкушаващо да излезете и да се насладите на тези топли слъччеви лъчи, но аз ви моля да запомните Ейми и Ареема, моля, останете вкъщи заради тях", беше призивът на Рут Мей. Припомняме, че в Англия не са единични случаите, в които спортисти не спазват карантината.

Преди пет дни капитанът на Астън Вила Джак Грилиш потроши няколко коли в катастрофа само няколко часа след като призова сънародниците си да спазват карантината и да не напускат своите домовете без причина.

Оказа се, че трансферната цел на Манчестър Юнайтед се е напил на купон, след което се е качил на автомобила си и в нетрезво състояние е предизвикал катастрофа.Снимките на Грилиш, на които бе обут с джапанка на единия крак и чехъл на другия, обиколиха целия свят.

СНИМКИ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК