След като днес по обяд бе задържан експерт от Спортното министерство с белязани пари, по-късно бяха изведени още двама души, които камерата на NOVA улови. 
 
Разследването е на Антикорупционната комисия и е по сигнал за поискани над 60 хиляди лева. Арестът се е случил по обед, след сигнал за подкуп, подаден в Антикорупционната комисия. Задържаният е работил в Дирекция "Финансиране" на министерството.
 
По информация на NOVA подкупът е даден от представител на Федерацията по вдигане на тежести
 
„Поискан е този подкуп от шеф на спортна федерация с цел да се допуснат 1 200 000 лв. за организиране на европейско първенство и да не бъдат спирани бъдещи финансирания на съответната федерация по спорт”, заяви  прокурор Христо Кръстев.
 
Експертът от министерството е задържан за 24 часа, като предстои да се реши дали ще му бъде повдигнато обвинение. 
 
„Има вероятност и други лица да бъдат задържани за 24 часа”, добави Илиана Кирилова.
 
Разследващите проверяват документация в кабинетите още от сутринта.  Според информация на NOVA белязаните банкноти са дадени от представител на Федерацията по вдигане на тежести. Президентът й не отговоря на телефонните обаждания.
 
От Министерството на спорта обясниха, че съдействат на разследващите. И уточниха - задържаният няма ръководни функции. Пред NOVA министърът на спорта Димитър Илиев заяви, че става въпрос за главен експерт, но не знае каква е схемата, която се разследва.
 
„Не мога ви кажа, това трябва да ви каже човекът, който участва в тази схема.  Аз обаче приветствам работата на службите и задържането на нашия служител, защото в Министерството на спорта няма място за корупция.
 
Днес е имало акция на КПКОНПИ и Прокуратурата, задържан е служител с много голям подкуп. Ръководството на министерството е оказало пълно съдействие. За да могат да съберат те истината. Но в момента тече следствие и повече от това не знам. Той е на длъжност "главен експерт". Не е на ръководна длъжност”, каза министър Илиев и поясни, че не е имал информация, нито за съмнения в служител, нито за акцията по задържане. 
 
„Аз съм на път и  момента, в който кацнахме разбрахме за това. Само знам, че зазържаният от доста години работи в министерството”, добави той.
 
Работата на разследващите продължава.