Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на  икономиката Лъчезар Борисов се срещнаха с представители на спортните клубове в Стара Загора. Те се запознаха с основните проблеми, които стоят пред тях в дейността им, като много сериозно беше засегнат въпросът за отпусканите средства от ММС по Програмата за развитие на спортните клубове. В Стара Загора 23 клуба получават субсидия, която е в размер на 307 691 лв.
 
"Плановете ни са през следващите 4 години да достигнем до 200% увеличение на парите, които се отпускат за клубовете. Това е важно да се случи, за да могат треньорите да получават по-високи възнаграждения за своята работа. Те са хората, които изграждат спортистите”, заяви Кралев и допълни, че се предвижда да се повиши квалификацията на наставниците и да бъде регламентиран техният статут. 
 
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев заяви, че ще продължи изграждането на физкултурни салони в цялата страна. Планът е всяка година да се строят по 25 съоръжения. В Стара Загора ще бъде построен такъв във II ОУ “П. Р. Славейков”. Вълчев допълни, че се работи и по идеята във всяко училище да бъде изградено футболно игрище, с което да се подобрят значително условията за провеждането на часовете по физическо възпитание.
 
Красен Кралев

източник: ММС

 
Пред клубовете спортният министър Красен Кралев обяви, че много скоро ще започне изграждането на лекоатлетическа писта на един от тренировъчните терени на стадион “Берое”. ММС инвестира близо 1 250 000 лв. в строителните дейности по съоръжението. През 2015 г. спортното министерство осигури 348 065 лв. за ремонта на тренировъчното игрище на стадион “Верея”. 
 
“Имаме много работа по спортната инфраструктура в цялата страна. След като 30 години не беше направено нищо, правителствата на Бойко Борисов инвестираха около 500 млн. лв., за да може в България да имаме съоръжения, които да приемат международни спортни прояви от най-висок ранг. В Стара Загора ще бъде изградена голяма многофункционална спортна зала, за която Министерският съвет отпусна 14,5 млн. лв. Искаме да продължим с този амбициозен план и през следващите години”, допълни Кралев.