България може да се гордее с три момичета, които вече абсолютна сензация в родния и европейски голф. Магдалена, Ивана и Стефани покоряват върхове в този спорт, който по-често бива свързан със силния пол. Те са само на 16, 17 и 19 години, но вече имат своите върхове.

Ивана е най-силният български голфър сред дамите. Тя започва да се състезава на 8 години.

„Имаме силни играчи, но от жените играя най-добре от жените. Държавен шампион съм ставала шест пъти. Случайно започнах. Баща ми случайно отиде на командировка в Банско, разгледа игрището и ме заведе и мен да го видя. Голфът е уникална радост, кара те да продължаваш напред и да си мотивиран във всичко, с което се занимаваш. Приемат го за разходка, но е адски натоварващо. Имам треньори от Испания, Англия. Но гледките са уникални, много ми хареса в игрището в Мексико“, споделя Ивана.

„Дупките на игрището са 18 и трябва с най-малко удари да вкараме. Това са правилата. Пари се изкарват с голф, като станеш професионалист. Ходя с удоволствие на училище, ще следвам архитектура. Спортът не е нещо сигурно, затова имам и високи цели. Мечтая за голфа, искам да съм номер 1 в света“, допълва още Ивана.

Стефани се готви да кандидатства медицина, но голфът е нейната голяма страст днес: „Искам военен лекар и след това може би за хирург. Най-странният спорт и най-трудното обучение съм си избрала. Мисля да запиша сърдечен хирург. В голфа и медицината най-важни са подробностите и детайлите.“

Най-малката от трите, Магдалена, е само на 16 години: „Станах по-организирана. Искам да играя голф, но искам да се занимавам с бизнес, с маркетинг. Имам планове за това, което правя. За голфа много важно е да си честен. Мразя лъжата.“

Трите дами разказа за своя път в живота в предаването "Събуди се" по NOVA.