Органите, които разследват катастрофата с Тайгър Уудс, са се натъкнали на тревожно откритие. Според направените проучвания и серия от изпитания се оказало, че голфърът не е направил нищо да предотврати излитането си от пътя. Той не само не е дръпнал десния си крак от педала на газта, но не е настиснал и спирачката.

БТА
9 снимки

Новите доказателства са повдигнали пред властите въпроса дали Тигъра не е загубил съзнание зад волана. Пристигналите на мястото на инцидента полицаи твърдят, че не е имало индикации той да е бил под влиянието на алкохол. Те обаче така и не са направили кръвно изследване за употреба на алкохол или упойващи вещества.

На 23 февруари световните агенции разпространиха вестта за инцидента в Калифорния, при който автомобилът на 45-годишния американец е излетял от пътя. След като са прегледани всички отломки и записите от „черната кутия“, се оказва, че Уудс не е направил нищо, за да предотврати катастрофата.

БТА
17 снимки

Запознати с разследването разкриват, че записите от камерите по трасето на движение показват, че спортистът е шофирал в нарушение на правилника за ограничение на скоростта. Това противоречи на свидетелските показания, че потърпевшият е шофирал съвсем нормално преди инцидента.