Треньорът на Биляна Дудова – Петър Касабов, сподели пред NOVA, че не е имало признаци състезателката му да реши да се самонарани по подобен начин. Трикратната европейска шампионка по борба направи опит за самоубийство. Тя беше приета в болница на 21 май вечерта с прорезна рана на ръката.

Биляна Дудова вече е изписана от медицинското заведение. Самата състезателка по борба не разкрива конкретната причина за инцидента, а само допълва, че е лична и отказва да коментира повече подробности.

„Това е някакъв моментен изблик. Малко изненадващо е, шок за всички нас. В неделя като се разделихме, като се прибрахме от Япония, всичко беше наред. Никакви признаци да се стигне до нещо подобно. Важното е, че всичко е наред. За сетен път се убеждавам, че колкото са силни, толкова са и крехки”, сподели Петър Касабов, който е треньор номер 1 на България за 2018 година.

Според личния й наставник, Биляна Дудова не е давала признаци и основания да се смята, че е притеснена от нещо.

Състезателката ще пропусне държавния шампионат по борба, който е следващата седмица във Враца.

„С днешна дата няма никаква опасност за живота на пациентката, не е засегната инервaцията, мускулатурата или каквото и да е от двигателната активност на лявата й ръка. Категорично няма да й пречи да спортува, но с оглед на мястото, където е нараняването, смятам, че тя е извадила късмет”, каза доц. Антоний Филипов от УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

От федерацията по борба са наели психолог, който да работи с Биляна Дудова.

Очаква се възстановяването й да продължи около месец.


Доц. Филипов: Биляна Дудова извади късмет

Светило в хирургията спасил ръката на Биляна Дудова

Самонаранилата се Дудова е добре, не разкрива мотивите си

Красен Кралев: Биляна Дудова има нужда да се събере психически