Кубрат Пулев официално призна, че води преговори следващият му бой при професионалистите в тежка категория да бъде срещу поляка Мариуш Вах. 36-годишният гигант със сигурност ще е интересен претендет за европейската титла на Кобрата, най-малкото защото го превъзхожда в ръстово отношение. Това ще е едва четвъртият случай, в който Пулев ще отстъпва по височина на опонента си, а в един от тях – срещу Владимир Кличко – дойде и единствената му загуба на професионалния ринг.

Вах, който е с година по-възрастен от Кобрата, има и малко повече опит от нашето момче в тежка категория. Активът на Викинга (както е неговият прякор) е 32 победи (17 с нокаут) и само 2 загуби (сравнено с 23-1 на Кубрат). Едното от тези поражения дойде през номври 2012 година в 12-рундов мач за световната титла срещу Владимир Кличко, когато украинецът спечели със единодушно съдийско решение. Полякът се запомня с това, че успява сериозно да разклати Доктор Стоманен чук в петия рунд, но пък след двубоя дава положителна допинг проба за забранени стимуланти. Вах признава вината си и в резултат получава наказание за почти 2 пълни години.

Полякът се завръща на ринга през октомври 2014 година и записва 5 поредни победи, което му урежда и двубой срещу Александър Поветкин. Двамата се срещнаха на 4 ноември 2015 година и тогава руснакът хвърли здрав пердах на Вах, за да спечели с технически нокаут в 12-ия рунд.

Последният двубой на Вах бе през месец май тази година. Тогава той направи 10-рундов мач срещу Марсело Луиш Насименто от Бразилия, който спечели с единодушно съдийско решение.

Определено сред силните качества на Вах са издръжливостта и силният удар. Освен това мачовете срещу Кличко и Поветкин показаха, че той може да отнесе доста бой и да остане в срещата. Големият му размах – 210 сантиметра – му дава солидно предимство, но въпреки това фаворитът в срещата определено е Пулев. Българинът също е известен с отличната си физическа подготовка преди своите мачове и знае кога да подбере моментите си, за да нанесе решителни удари. Първоначалните прогнози на повечето анализатори сочат, че едва ли ще видим нокаут срещу Вах, като победата по точки в полза на българина изглежда като най-вероятният сценарий.