Куотърбекът на Тампа Бей Бъкъниърс Том Брейди потвърди появилите си в събота информации, че слага край на състезателната си кариера.

В серия от постове в личния си профил в Туитър най-успешният играч в историята на Националната футболна лига разказа за мотивите си, които го карат да прекрати 22-годишната си професионална кариера. В този период 44-годишният Брейди игра 20 сезона за Ню Инглънд Пейтриътс и два за Тампа Бей, като изведе отборите си до общо 10 участия на Супербоул, в които спечели 7 шампионски пръстена.

"Винаги съм вярвал, че в спорта футбол трябва да си отдаден напълно. Когато не си на 100 процента отдаден на състезанието, няма как да имаш успехи, а успехът е това, което толкова много обичам в нашия спорт. Има физически, ментални и емоционални предизвикателства във ВСЕКИ един ден, които ми позволиха да максимализирам потенциала си. Опитах да дам най-доброто от себе си през последните 22 години. Няма кратък път към успеха както на терена, така и в живота. Трудно ми е напиша това, но ето: аз няма да мога да показвам тази състезателна отдаденост повече. Обичам кариерата си в НФЛ, но сега е време да фокусирам времето и енергията си върху други неща, които изискват моето внимание", написа Брейди.

В следващите си туитове най-голямата звезда на НФЛ добавя, че през последната седмица е премислил много пъти това решение и смята, че "сега е най-правилното време да напусна терена и да дам път на следващото поколение от решени и отдадени атлети". Брейди благодари на феновете на Тампа, на треньорите и съотборниците си, на агента си, на собствениците на Бъкс - семейство Глейзър, както и на жена си Жизел и на децата си Джак, Бени и Виви.

"Бъдещето е вълнуващо. Щастлив съм, че основах компании, на които ще мога да продължа да помагам да се развиват. Но както казах и по-рано, ще решавам бъдещо си ден за ден. В едно съм сигурен и то е, че искам да давам времето си на други и да обогатявам техния живот по начина, по който толкова много хора направиха това с моя", завършва посланието си Брейди.

Том Брейди приключва кариерата си освен като играча с най-много титли, но като лидер по подавания за тъчдаун и подадени ярдове. Той има и три награди за "Най-полезен играч" през редовния сезон, както и пет МВП-приза от Супербоул.