Капитанът на българския национален отбор по минифутбол Тодор Малинов говори пред медиите при пристигането на аерогара "София". "Лъвовете" влязоха в топ 8 при дебюта си на Световно първенство и предизвикаха голям интерес. 
 
"Посрещането беше много хубаво. Чувството е уникално, щастливи и позитивно настроени сме след дебютното ни участие на световно първенство. 
 
Нашият отбор е изключителен колектив, може би защото няма пари и интереси. Но имаме голямо бъдеще, не само аз вярвам в този отбор. Винаги може и повече, но трябва да бъдем реалисти. 
 
Според мен световното първенство е по-силно от европейското, въпреки че в топ 8 са само европейски отбори. Има още къде да надградим и съм сигурен, че на следващото европейско ще се представим по-добре. Имаме признанието и на съперниците, които се съобразяват с нас. Отборът вдигна доста летвата,  което е радващо, но и задължаващо.
 
Трябва обаче да се намерят средства, за да се поддържа този отбор. Без пари не става. Ще дам за пример Азербайджан - играчите получиха по 15-20 000 евро на човек за титлата. Представете си колко са дали за подготовка.
 
Ние не искаме такива пари, но се надяваме да се намерят фирми да инвестират в нас. Преди световното направихме едва 15 тренировки за цяла година. За сравнение отборът на Англия, който победихме, цял месец е водил централизирана подготовка", заяви Малинов.
 
Какво каза още българският капитан - вижте във видеото