Тихомир Иванов съобщи, чрез личния си профил в социалните мрежи, че вече води своята подготовка в Гърция. Новият му треньор е българинът Георги Помашки, който от години живее и работи в южната ни съседка.

Това лято Помашки, който е бил един от най-изявените ни състезатели в скока на дължина и тройния скок през 80-те, изведе своя възпитаник Милтиадис Тентоглу до олимпийската титла в скока на дължина в Токио. Преди това, отново под ръководството на българския треньор, гръцкият атлет стана европейски шампион в сектора през 2018 г. в Берлин и още два пъти спечели титлата на континента в зала през 2021 и 2019 г.

"Вече два месеца тренирам и живея в гръцката столица Атина под ръководството на новия си треньор Георги Помашки. Решението, което взех след приключването на летния сезон, не беше лесно, напускайки България, моето семейство и всички близки в преследване на мечтата за големия скок, този, който ще ме направи щастлив и доволен от себе си. Благодаря на всички вас, които ме подкрепихте в тази следваща стъпка - аз не отворих нова страница, аз започнах нова книга. Благодаря на БФЛА, СКЛА Берое (Стара Загора) и Редбул за доверието", написа Иванов в профила си във Фейсбук.