Българската състезателка по художествена гимнастика Катрин Тасева призна, че летвата е вдигната много сериозно след силното ѝ представяне на състезанието от веригата Гран При в Киев. След четирите си медала (три сребърни и един бронзов) в украинската столица 20-годишната грация заяви, че оттук нататък във всекии един старт целта ще бъде златният медал. Това важи с особена сила за предстоящата Световна купа в София, която ще се проведе в периода 29-31 март.

Колкото до случилото се в Киев, Тасева откровено вярва, че е имала всички шансове да стъпи и на най-високото стъпало. „Оценявам представянето си като много добро спрямо играта, която показах. Много съм доволна от класирането. Изиграх си съчетанията, направих всичко, спокойно можеше да взема и злато”, заяви тя за "Здравей, България" по NOVA.

„Много обичам да пресъздавам музиката с играта си. Мисля, че ми се получава. Самата аз се чувствам като актриса.”

„Формата ми определено се подобрява. От началото на тази година започнах да ставам все по-добра. Мисля, че ще бъда още по-силна за Европейското първенство.”

„Очаквам достойно да се представя ката най-добра гимнастичка в момента на България. Надявам се скоро с Неви (Невяна Владинова – б.р.) отново да бъдем заедно на стълбичката.”

„Световната купа в София? Дано с Боряна (Калейн - б.р.) да си изиграем съчетанията по най-добрия начин. Този път ще се борим за златните медали. Дали това е летвата оттук нататък? Да, във всяко едно състезание”, уверено заяви Тасева.

В същото време националният треньор по художествена гимнастика в индивидуалните дисциплини Бранимира Маркова заяви, че оттук нататък програмата ще става все по-интензивна.

"Катрин се отличава много, притежава много качества, най-вече харизма. Прави впечатление, че когато я гледам, лично мен ме кара да се чувствам спокойна. Умее да владее ситуацията, умее да се мобилизира, излъчва сила и увереност", анализира тя представянето на своята възпитаничка.

"Отличава се с това, че успява да се концентрира много добре. Притежава много качества. Много комплексна гимнастичка е, чисто технически е много силна. Но и здравата психика е важна."

"Невяна Владинова се възстановява много успешно. Надявам се да я видим във втората или третата Световна купа."

"Успешно стартираме, но най-важните състезания тепърва предстоят. Всичко е много интензивно. В четвъртък заминаваме за следващото състезание от веригата Гран При в Тие, Франция. Там ще ни представят Боряна Калейн и Катрин Тасева. Катрин извоюва това право със силните игри в Киев, което беше второто състезание. Така в третото вече имаме право на две гимнастички съгласно правилата", добави Маркова.