Тайгър Уудс заяви на пресконференция, че очаква да играе в 86-то издание на най-престижния голф турнир „Мастърс“ в Огъста, Джорджия.

14 месеца след тежката катастрофа, в която американецът остана с големи поражения на десния крак, 15-кратният шампион в Мейджърите заяви, че планира да се включи в надпреварата на Огъста Нешънънъл, която започва в четвъртък.

„Към момента, аз ще играя“, като Уудс на пресконференция на емблематичното игрище Джорджия, където присъствието му в тренировъчните кръгове вече бе наелектрилизирало атмосферата сред феновете и останалите голфъри.

Уудс, който спечели петата си титла от „Мастърс“-а през 2019, за да отбележи по забележителен начин завръщането си от операция за сливане на гръбначния стълб, поясни, че ще направи нов тренировъчен кръг от девет дупки в сряда, преди да вземе окончателно решение, когато види как кракът му се възстанови от усилието.

„Всичко зависи от това как тялото ми ще се възстанови и какво ще може да направи на следващия ден“, каза легендата, която изигра тренировъчни кръгове от по девет дупки в последните два дни.

БТА
17 снимки

Американецът добави, че вярва, че може да изравни Джак Никлаус по брой трофеи от Мастърса с шести триумф в Огъста.

„Вярвам, да. Не изпитвам притеснения относно това какво мога да направя физически от гледна точка на голфа. 72 дупки са дълъг път и ще бъде трудно предизвикателство, което чакам с нетърпение“.

46-годишният Уудс спечели US Open през 2008 със стрес фрактура на един от двата крака и след години на проблеми с гърба се подложи на операция за сливане на гръбначния стълб през 2017. Две години по-късно той стигна до титлата на „Мастърс“-а, която бе и първа за него в Мейджърите от над десетилетие насам.

Тайгър бе изтеглен да играе с шампиона на Бритиш Оупън 2010 Луис Отсхуйзен от Южна Африка и чилиеца Хоакин Ниман за първите два кръга на Мастърса. 15-кратният шампион в Мейджърите ще започне своето 24-о участие в турнира в 17:34 часа българско време в четвъртък в 14-та от 31 групи и в петък в 20:41 часа б.в в предпоследната група за деня.

Точно зад Уудс и играещите му партньори ще започнат действащият шампион Хидеки Мацуяма, настоящият шампион на САЩ при аматьорите Джеймс Пиот и победителят от PGA Чемпиъншип 2017 Джъстин Томас. „Мастърс“-ът започва на 7 април.