Световната атлетика ще финансира 193 състезатели от 58 страни след кризата в спорта, свързана със спирането на сезона заради пандемията от коронавирус.

Организацията осигури 600 хиляди долара в специален фонд за подпомагане на най-засегнатите атлети по време на извънредната ситуация.

Общо 261 молби за финансиране бяха получени в Световната атлетика до крайния срок на 31 май, като одобрените 193 от тях ще получат по 3 хиляди долара еднократна безвъзмездна помощ до края на месеца.

Средствата са отпуснати на спортистите, които са си осигурили квоти за Олимпийските игри в Токио, през кариерата си не са имали никакви допинг провинения и са успели да докажат сериозно намаляване на приходите си през 2020 година в сравнение с миналия сезон.

Кампанията в леката атлетика беше прекъсната през март и още не е рестартирана. Сериите в елитната верига Диамантена лига трябва да започнат в средата на август в Монако.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.