Карлос Насар още веднъж демонстрира, че в момента е номер 1 в категория до 89 килограма, след като спечели титлата от Световната купа по вдигане на тежести в Пукет, Тайланд.

Българският талант се изправи срещу най-сериозните си конкуренти в дисциплината, с които ще си оспорва златото на Олимпийските игри в Париж това лято - Джейсон Лопес (Колумбия), Антонио Пицолато (Италия) и Ли Даин (Китай). Категорията е определяна от специалисти за най-конкурентната в щангите, но въпреки това Насар даде сериозна заявка за олимпийска титла, след като надви конкурентите си в Пукет. В изхвърлянето Насар постави световен рекорд със 181 килограма в последния си опит, но минути по-късно Лопес на свой рекорд разби върховото постижение със 182 кг. и спечели движението.

Насар обаче бе над всички в изтласкването, където вдигна 215 кг. още в първия си опит, докато Лопес, Пицолато и Даин останаха на 210. След това българинът се пробва два пъти на 224 за нов световен рекорд в движението, като опитите му бяха близко, но все пак неуспешни.

Така с 396 килограма Насар грабна титлата и изравни световния рекорд в двубоя. На второ място остана Лопес с 392 кг., а Даин допълни топ 3 с 383, докато Пицолато финишира четвърти с двубой от 380 кг.

По този начин Карлос Насар показа, че е доминантната сила в тази категория и фаворит за титлата от Париж.