Световният шампион по вдигане на тежести от Ташкент 2021 - Карлос Насар, ще пропусне трети пореден лагер на националния отбор. След като не яви в София и на Белмекен, сега талантът от Червен бряг няма да бъде и на лагера в „Спарт палас“ край Варна, който стартира преди няколко дни. Причина за това е решение на старши треньора Иван Иванов.
 
„Докато срещу него върви дело, няма как да дойде на лагер, защото всичко това го разконцентрира, а и доста го ангажира. Иначе той си тренира, но самостоятелно“, заяви Иванов пред „Мач Телеграф“.
 
Както е известно, прокуратурата в Бургас повдигна две обвинения на Насар след пътния инцидент на 28 юли, при който стана ясно, че той е шофирал без книжка, а дрегер отчел положителна проба за амфетамин. 18-годишният Насар отрече да е взимал наркотици, като каза че единственото вярно нещо в цялата история е името му.
 
Според източници щангистът на два пъти се е тествал за наркотици след инцидента, като и двете проби са отрицателни. Както е известно, имаше вариант при проверка от допинг ченгета по време на лагера на националите световният шампион да даде положителна проба и да бъде наказан. Въпреки отрицателните проби обаче засега Насар няма да влиза на лагер с националния тим, докато срещу него върви дело.
 
„На мен явно не ми казва всичко, което е станало край Поморие. Но когато свърши делото, ще се разбере какво се е случило“, допълни Иван Иванов.