Светослав Табаков: Превърнах хобито си в професия

Продължаваме да ви представяме лицата на Gong.bg във връзка с 10-годишнината на сайта. Днес е ред на Светослав Табаков. Дипломиран географ, Светослав е в екипа на сайта от 2014 година. До преди това е работил в „Дарик радио“ и спортно шоу „Гонг“, но колегата му Ники Александров успява да го привлече в редиците на Gong.bg преди три години. Светослав има солиден журналистически опит, натрупан освен в радиото, но и във вестниците „Спорт” и „Меридиан мач”. Спортът е неговата страст още от дете, която пази и до днес. За победите, професията и любимите спортни моменти – разказва Светослав Табаков.

-Защо избрахте спортната журналистика?

- От съвсем малък спортът ме влече. Научих се да чета на 5 години само и само да мога да следя любимата ми спортна преса, без да ангажирам родителите си. После една обява за конкурс години по-късно ми отвори пътя към спортната журналистика.

-Какво ви отведе в Gong.bg?

- Симбиозата радио-сайт, която тогава съществуваше. След доста години зад микрофона реших отново да се върна към пишещата журналистика.

-Защо "Всяка победа си струва"?

- Всяка победа си струва, защото носи неповторима емоция. Но и загубите са полезни, учиш се да ги преодоляваш, за да стигнеш после пак до победите.

-Победата, която никога няма да забравите?

- Няколко са победите - на България над Франция на „Парк де пренс” и след това над Германия в САЩ през 1994 година. А също и победният гол на Николай Тодоров-Кайзера в мача Левски – Рейнджърс /2:1/.

-Коя е вашата победа?

- Че успях да превърна хобито си в професия.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 

Други спортове