Стрелба в района на бул. "Черни връх"вдигна на крак полицията тази сутрин. По първоначална информация мишена на атака е бил Алексей Петров, който е президент на българската федерация по карате.

За нападението се издирва червен „Опел Астра“.

„Проверяваме сигнал за стрелба с гранатомет на столичния булевард „Черни връх”, потвърди шефът на СДРВ Младен Маринов. Сигналът за нападението е подаден малко преди 9.00 ч.

Стреляли с два гранатомета по колата на Алексей Петров?

Стреляно е с два гранатомета, твърдят източници от полицията пред Дарик. Според първоначалните информации единият от изстреляните снарди се е забил в задната част на автомобила, но не се е взривил. На колата са нанесени значителни материални щети, не се съобщава за пострадали хора.

Живеещ в една от кооперациите на улицата, където станала стрелбата, разказа, че чул два силни изстрела около 9.00 ч. Полицията обаче не разполага с информация за преки свидетели на случилото се.

Друг мъж, живеещ в района, разказа пред медиите, че видял Петров да слиза от автомобила след стрелбата. „Видях го как слезе от джипа, беше жив и здрав. Колата му беше ударена в дясната врата, добре че е бронирана", каза пред журналисти мъжът.

Вече е започнала операция по издирването на автомобил - червен „Опел Астра“, от който се предполага, че е стреляно. "От последния етаж не се вижда много, но в колата бяха двама нападатели. Не знам дали са били с маски. Бяха с "Опел Вектра" и след стрелбата избягаха с мръсна газ", свидетелства съседа на бизнесмена.

Полицията е отцепила района на ул. „Арарат“. Екипи на ГДБОП и ДОТИ също са пристигнали на мястото и са започнали експертен оглед на колата, която е била мишена.

Обстрелваният автомобил вероятно е бил шофиран от служител на Алексей Петров. По неофициална информация обаче и самият Петров се е возил в автомобила по време на стрелбата.

След атаката колата е била откарана в гараж в къщата на бизнесмена. И в момента автомобилът е затворен там, тепърва предстои да бъде направен оглед. Ясно е, само че става въпрос за брониран джип „Мерцедес“.