Карлос Насар е новият европейски шампион по вдигане на тежести в кат. 89 кг с резултат в двубоя от 391 кг (176 + 215). Хиляди по трибуните станаха на крака и празнуваха титлата на звездата на родните щанги. 
19-годишният щангист беше безапелационен и спечели титлите и в двете движения, а в изхвърлянето постави нов световен рекорд за юноши. При представянето си той излезе в народна носия и вдигна на крака трибуните в "Арена София". Аплодисментите не стихнаха и когато Карлос остана по трико, а феновете избухваха при всеки негов опит.
Това беше четвърта титла за България на шампионата в София след златните медали на Ангел Русев (до 55 кг),  Габриел Маринов (до 61 кг) и Божидар Андреев (до 73 кг).
 
Втори в класирането остана италианецът Антонино Пицолато (170 кг + 210 кг) с двубой от 380 килограма, докато с бронза се окичи Марин Робу от Молдова, който събра сбор от 378 килограма (171 кг + 207 кг)

Още в изхвърлянето българската суперзвезда е тежката атлетика даде заявка, че ще бъде без конкуренция. Насар направи три успешни опита: на 170, 173 и 176 килограма, като още вторият му осигури титлата в движението, а с третия постави световен рекорд за младежи.

В изтласкването, което е по-силното за него, той стартира с успешен опит от 208 килограма, а след това се справи и с 215 килограма. Това беше достатъчно за титлата и той се отказа от третия опит.