Общото събрание на Българската федерация по борба гласува бюджет от 2,5 милиона лева за 2018-а година, а Управителният съвет на федерацията вече е с един член по-малко - 12.

Петкратната световна и пет пъти европейска шампионка Станка Златева бе подала молба за оттегляне и не е присъствала на нито едно заседание до момента. Събрането уважи решението ѝ, а на нейно място не бе избран друг член.

Приветствие към делегатите отправи президентът на европейската централа и вицепрезидент на световната Цено Ценов.

"Приемете поздравленията на президента на световната федерация (UWW) Ненад Лалович - заяви Ценов. - Знайте, че в лицето на Българската федерация по борба международните структури имат стабилен и отговорен член. В момента нашата борба е в труден период, от който можем да излезем с усилията на всички. Ние не се давим, но търсим път да излезем. Хубавото е, че имаме готовност и увереност да излезем от това положение България е от страните в топ 10 по брой медали от големи първенства във всички възрасти, така че нещата подлежат на изправяне".

Президентът на българската федерация по борба Христо Маринов вече направи една година от встъпването си в длъжност. Самият той окачестви, като "спорна" тази година.

"Имахме много силно европейско първенство, но на световното не успяхме да реализираме възможностите си докрай - заяви той. - Започваме да пробваме нови модели на подготовка и да отсяваме това, което е най-доброто за нас. В навечерието на европейското получихме и нови тренировъчни уреди на "Суплес" и се надявам да бъдем конкурентни на световния елит".

В момента националите ни са на заключителни лагери на първентвото на континента, което е в края на месеца в Каспийск (Русия).

Схватките ще бъдат в зала "Али Алиев", а всички състезатели и треньори ще бъдат настанени в елитен комплекс, разположен на 50-минути път от залата. Заради отдалечеността на съоръжението срещите ще започват от 11 часа местно време.

Все още треньорските щабове не са обявили съставите, но първенството ще пропусне световният и европейски шампион за 2013-а в класическия стил Иво Ангелов. Тимът в свободния стил е на лагер в Тетевен, класиците са на "Диана" до 8 април, а жените - на "Герена".