Бившият старши треньор на Ботев Пловдив – Станислав Генчев, даде обширно интервю за предаването „Домът на футбола” по DIEMA SPORT. Специалистът бе отстранен от поста си, след като под негово ръководство „канарчетата” не успяха да запишат нито един успех. Ботев продължава да не познава вкуса на победата на обновения стадион „Христо Ботев”.

Генчев бе уволнен, въпреки че имаше подкрепа от страна на феновете на Ботев Пловдив.

„Може да се каже, че действията на ръководството бяха очаквани, тъй като резултатите на отбора са лоши. Все пак шест мача сме без победа, направихме и два равни. За отбор като Ботев Пловдив това са крайно незадоволителни резултати. Говорихме със спортния директор, който ми каза, че в момента има огромно напрежение около отбора и по-добре да се търси някакъв вариант това напрежение да се отдели от отбора, защото влияе изключително негативно. Разтрогнахме договора по взаимно съгласие. Няма драми”, сподели той.

„Проблемите трябва да се решат по най-бързия начин. Тези войни и интриги, които се водят около отбора не влияят добре. Вчера много внимателно прочетох интервюто на г-н Зингаревич, което е дал и ми стана доста обидно, когато каза, че моята работа приличала на „саботаж”. Аз през цялото време съм работил единствено, за да може отборът да се развива. Ще ви кажа няколко факта, а вие преценете кое е било саботаж.  През миналото първенство отборът завърши на десето място и от отбора си тръгнаха шестима играчи. Започнахме подготовка без нито един  нов, завършихме лагера в Банско без нито един нов, изтегли се програмата за новото първенство, в което в първия кръг играем с Локомотив Пловдив, във втория с Левски, а единственият нов футболист беше Янис Карабельов. И лъжата, че аз не съм го искал, може да го питате кой му се обади на Янис. През цялото време ми се обясняваше как нямаме нужда от нови централни защитници, как имаме добри такива и чак когато загубихме от Левски, тогава изведнъж решиха, че е належащо да вземем централен защитник и взехме Йонас Тамм, който два месеца не е тренирал с отбор. Нормално да му е нужно време, той все още не е в оптимална спортна форма”, каза още Станислав Генчев.