Уникална първа среща се състоя във вторник в Манхатан - легендата на футбола Пеле се запозна с един от най-великите спринтьори в историята Юсейн Болт. Двете спортни икони се срещнаха в Ню Йорк, за да открият нов магазин на популярна марка часовници.

Пеле призна, че очаква с нетърпение Олимпийските игри в родната му Бразилия през лятото, и съжали, че никога не е имал възможността да играе на подобен форум. Той се пошегува, че е възнамерявал да се пусне в надпреварата, но "за съжаление е претърпял операция".

"Сигурен съм, че ще направим перфектна Олимпиада," добави Пеле.

Юсейн Болт се насочи към исторически требъл от Игрите в Рио, които вероятно ще са последни в кариерата му. Атлетът говори дълго за намеренията си да се откаже, и за убедителните думи на треньора си, който го е склонил да продължи още малко.

Ямаецът има титлите от последните две Олимпиади на 100 и 200 метра, и злато от щафетата. "Ще се опитам да го направя за трети път. Никой досега не е успявал. Така че трябва да съм по-концентриран от всякога," обясни Болт.

Относно срещата си с Пеле, той бе категоричен, че иска да остави същия завет за поколенията.

"Днес се запознах с Пеле. За мен това е като сбъдната мечта. Винаги, когато казвам, че искам да съм като най-великите, съм имал предвид Пеле, Мохамед Али, и т.н. Затова за мен бе невероятно да се срещна с него. Искам да съм също толкова велик, искам да съм като Пеле. Да съм оставил след себе си следа, като един от най-великите в спорта," завърши Юсейн Болт.