15-годишните Палома Спиридонова и Никол Стоименова продължават подготовка за Европейското първенство по спортна гимнастика в Анталия.

Спиридонова, която живее и тренира в САЩ в школата, ръководена от майката и бащата на олимпийската и петкратна световна шампионка Нася Люкин. Тя е дъщеря на бившата националка по спортна акробатика Миглена Сипиридонова, която през 1994 година заедно с Николай Николов в Зельона гора (Полша) печели европейската титла. Никол Стоименова пък пристигна от Англия.

"Изморена съм, но ще бъда по-добре. Мисля, че на Европейското първенство всичко ще бъде наред. Чувствам се уверена в себе си, защото моите тренировки са непрекъснати. Тренирам нови елементи, надявам се в бъдеще да ги използвам на състезания. Хубаво, че имам треньор, който има опит от олимпиади и е по-опитен. На греда и земя се чувствам най-сигурна", каза Спиридонова.

"Малко съм притеснена, но е хубаво да съм тук и тренирам за състезанието. Най-сигурна се чувствам на успоредка. На Европейското първенство очаквам да си изиграя съчетанията и за мен това е повече опит", добави Никол Стоименова.