Тази вечер в "Стейпълс Сентър" в Лос Анджелис Васил Ломаченко и Антъни Крола ще излязат един срещу друг в един от най-интересните битки на профи ринга от началото на годината.

Двубоят между шампиона в лека категория на WBA и WBO Ломаченко и бившия първенец на WBA Крола е за титлата на Световната боксова асоциация и се очаква с огромно нетърпение.

А големият залог логично доведе и до скандал в часовете преди двубоя. На официалния кантар всичко мина спокойно като Ломаченко тежи 60,96 кг, а Крола е 61,14 кг.

Скандалът обаче се случи малко след това, когато от лагера на Крола се заядоха за ръкавиците на шампиона. Треньорът на Крола Джо Галахър поиска ръкавиците да бъдат претеглени, тъй като според него те са "много леки".

Промоутърът Еди Хърн заяви, че в спора става дума за "психологически игри" от лагера на претендента. "Джо Халахър усети ръкавиците на Ломаченко много леки, така че иска да ги претегли. Тук нямаха кантар, за да претеглят ръкавиците, Джо Галахър донесе своя кантар, който не искаха да използват. Казаха, че ще ги претеглят на по-късен етап и Джо иска да види измерването. Той е в своето право да го види."

"Това са чисто нови ръкавици, не са нещо, в което сме свикнали. Понякога това са просто малки психологически игрички, с които да поставиш съперника в дискомфорт. Джо е много добър в това, но мисля, че в този случай комисията бе великолепна, така че не виждам проблеми."