Бившата състезателка по художествена гимнастика Симона Пейчева разказа пред камерата на NOVA за емоциите, които е изпитала по време на своя мастър клас, проведен в Шанхай през изминалата година.

„Там има страшно много дисциплина и ред. Децата са научени на едно послушание, на едно възприятие, на никакъв отказ. Няма отговаряне на треньора, няма пазарене - не мога, не мога това да го направя. Просто всичко, което сте гледали за китайската култура, просто в спорта е закон“, сподели шампионката, която сега тренира млади гимнастички.

Симона Пейчева засегна темата за успеха в живота, както и каква е цената на този успех.

"За тези, които на едно място успяват, на друго не успяват. Няма как навсякъде да успееш. Никой не е съвършен. Аз мисля, че всеки човек има един кръг, в който се върти в живота.Един път си отгоре, един път си отстрани, след това си отдолу. И непрекъснато се завърта колелото. Въпросът е да можеш да стигнеш и до горе, защото на някои колелото е доста по-голямо и всъщност успехите са по-големи. За друг колелото е по-малко и нямате тези успехи. Това е до характер, до воля, до амбиции и до сила на духа“, сподели Симона Пейчева.