Наставникът на националния отбор по художествена гимнастика индивидуално (девойки) Силвия Стойнева коментира пробива на грациите ни по време на Европейското първенство в Гуадалахара, Испания. Тя бе гост в сутрешния блок на NOVA, където заяви, че когато един отбор на върха, се мери най-вече със себе си и се старае да се надскочи.

Припомняме, че по време шампионата на Стария континент България спечели третото място в отборната надпревара, където от значение бяха оценките на ансамбъла (жени) и девойките. Татяна Воложанина донесе сребърен медал във финала на обръч, а грациите на Весела Димитрова ни зарадваха с бронз от многобоя и злато на смесеното съчетание на топки и въжета.

„Таня е много упорита иска да се представи добре и иска да върви нагоре“, започна треньорът на девойките.

„Трябва да обичаш спорта, да знаеш защо го правиш, да имаш цел и да я гониш. В процеса на работа разбирам що за деца са и на какво са готови“.

„Изучаваме конкуренцията. Когато си на върха, се мериш със себе си. Опитваш се да надминеш себе си“.

„В художествената гимнастика тренировките са по много часове в залата. Монотонно е. Състезанията носят по-различна емоция“.

„Сега ще бъдат на възстановителен лагер, след това ще има контролно за младежката олимпиада, ще видим кое дете ще се класира“, добави Стойнева.

Самата сребърна медалистка от Европейското Воложанина не скри, че цели към Игрите през есента.