С финалите на отделните уреди завърши надпреварата и при жените на III-тия Международен турнир по художествена гимнастика по ФИГ за Приз "Жулиета Шишманова", който се проведе този уикенд в Спортна зала "Младост", гр. Бургас. България бе представена в тази възраст от националната състезателка Лъчезара Пекова.

След златния медал в многобоя, днес тя добави нови три отличия - сребърни медали във финалите на обръч, топка и бухалки и четвърто място на лента.

София Сичиняно (Италия) спечели златните отличия във финалите на обръч и топка. Тин- Чън Чан от Тайван грабна бронза във финала на обръч, а представителка на Португалия - Магдалена Лагес спечели бронзовото отличие на топка.

Другата представителка на Италия - Джорджия Гали се окичи със златните медали във финалите на бухалки и лента. Бронзът на бухалки и лента отиде при Кайон Джон от Република Корея.

Сребърен медал за Маргарет Кутц от Канада във финала на лента.

С финалите на отделните уреди завърши и надпреварата при девойки старша. България бе представена в тази възраст от националните състезателки Елвира Краснобаева и Никол Тодорова.

Осем медала завоюваха двете грации във финалите днес. Елвира Краснобаева спечели златните отличия във финалите на обръч, топка и бухалки и сребърен медал във финала на лента. Така Елвира си тръгва от Бургас с общо пет отличия, след като вчера грабна и сребърния медал в многобоя.

Никол Тодорова след златото в многобоя добави сребърни отличия във финалите на обръч, топка, бухалки и титла във финала на лента.

Бронзовото отличие във финалите на обръч и лента спечели представителката на Корея - Ким Даун. София Симеонов от Германия се поздрави с бронза на топка. Представителката на Чехия - Валерие Фотевова грабна бронзовото отличие във финала на бухалки.

Общо 10 медала за девойките ни на третото издание на Международния турнир за Приз "Жулиета Шишманова". Това беше и последна проверка за грациите ни преди Световното първенство, което ще се проведе следващия уикенд (7-9 юли) в Клуж - Напока.

В Бургас на състезанието присъства и президентът на БФХГ - Илиана Раева и директорът на националните отбори Деспа Кателиева.