Тази седмица ще предложи любопитни и вълнуващи моменти за света на леката атлетика. Може би се питате защо, при положение че няма никакви състезания в „Царицата на спортовете”, но всъщност причината е много проста. 

По традиция в края на ноември Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF), връчва наградите за Атлет и Атлетка на годината. Така и тази година, на 24 ноември (петък) от 20:30 ч. българско време в Монако ще се състои Световната атлетическа гала, на която ще бъдат наградени призьорите в различните категории. Освен най-добрите атлети при мъжете и жените за годината, ще бъдат отличени още изгряващите звезди на спорта, най-изявеният треньор и за първи път фотограф на годината в леката атлетика.

Интересно се очаква да бъде и на 25 - 26 ноември (събота и неделя), когато ще се състои 212-тото заседание на Съвета на IAAF.

Двудневната среща на управителния орган на леката атлетика ще се съсредоточи върху текущите дела на IAAF, но се очаква да бъде разгледан и последният доклад на работната група на IAAF за Русия.

Мнозина дори очакват, че е възможно да бъде взето решение за предприемане на стъпки за възстановяване на членството на Руската атлетическа федерация. То бе прекратено преди 2 години, след разкриването на мащабна програма за употреба на допинг, подпомагана от руската държава.

Съветът на IAAF трябва да определи и домакините на 3 състезания от Световните атлетически серии през 2020 година:

-         Световният шампионат по лека атлетика в зала;

-         Световният шампионат по полумаратон; и

-         Световният отборен шампионат по спортно ходене.