Отборът на Щастливите овце е поредният тим, който заяви участие в състезанието Red Bull Flugtag 2016 на 2-и юли във Варна. От тима се заканиха, че ще взривят пристанище Варна с участието си на първото по рода си събитие в България, познато като "Денят на летенето".

Red Bull Flugtag предизвиква смелите и изобретателните да създават, да проектират и да пилотират саморъчно направените си летателни апарати.

Ето как се представят сами членовете на отбора:

Преди всичко ние сме добри приятели. Споделяме общата си страст към пътешествията, планините и приключенията. Ние не сме обикновени овце, ние носим в себе си духа на свободата, а той ни дава крилааа. Историята ни започва на жарките Варненски плажове, където решаваме, че мързеливото следобедно слънце, златистите брегове и обширното море с цялата си красота и благост, са само едната страна на монетата и дръзваме да обърнем стотинката от непознатата и страна. И така, ние заедно започнахме да опознаваме достолепните гори, свежия въздух и снежните върхове на планините. Е, разбира се продължаваме да ходим и на моренце :)

На 2 юли ще ви изненадаме с шеметно представление и истинско инженерно чудо на свободата, под формата на огромна крилата Каракачанска овчарка. Това е любимото ни куче - освен, че може да лае, то може да се гмурка, и даже - да лети. Куче покорител на върхове и морета. Обещаваме да раздаваме крилааа и горещо ви каним да споделите с нас този шеметен ден!

Източник: Red Bull Content Pool