Грацията от ансамбъла Стефани Кирякова коментира успехите на отбора ни по време на Европейското първенство в Гуадалахара, Испания. Кирякова обясни, че златният медал на смесената композиция на топки и въжета е спечелен по труден и емоционален начин.

Припомняме, че освен титлата във финала на въжета и топки, нашата петорка завоюва още бронз в многобоя. Освен това, момичетата на Весела Димитрова изиграха важна роля и в отборната надпревара, където заедно с девойките донесоха още един бронз на страната ни.

„Беше тежко състезание, което ни научи на много неща. Научи ни, че нищо не ни е в кърпа вързано и трябва да се борим за това, което искаме до самия край“, започна Кирякова, която се включи на мястото на контузената Теодора Александрова.

„Като малка бях доста притеснителна. Художествената гимнастика ми даде увереност, желание да се доказвам. Изгради ме в тази насока. Когато знаеш какво можеш, го правиш с голямо желание. Ти самият се променяш през цялото време“, продължи Кирякова.

„Много тежат очакванията, но те могат единствено и само да ни мотивират да бъдем винаги най-добрите“.

„Много сме щастливи, че накрая взехме златния медал. Той е най-ценен, защото е най-изстраданият. Спечелихме го по труден и емоционален начин. Грабнахме последния си шанс на Европейското“, завърши Кирякова.