Двукратният световен шампион по кайтсърфинг Аиртон Козолино демонстрира как се управлява кайт борд по брега на бургаския залив. Повод за това бе откриването на кайт сезона у нас с атриктивна регата по кайтсърфинг.

„Здравейте български приятели, вие сте невероятни. Надявам се един ден да ви видя всички да сърфирате. Защото кайтсърфингът е спорт, който значи свобода. Ако опитате веднъж, ще се влюбите. Продължавайте напред и ще се видим във водата”, коментира Аиртон Козолино.

Кайтърът на Ред Бул от Кабо Верде идва за пръви път у нас. Той показа умения в акваторията на бургаския залив наред с всички кайтсърфисти, които се включиха в неповторимата атмосфера. Двукратният световен шампион покори вълните още през 2011-та година, а миналата година дублира титлата.

„Когато си вършим работата е добре да сме професионалисти, но когато сме сред хората е добре да сме контактни, да говорим с всеки, да се снимаме. Не, аз се чвствам просто човек, никога не страдал от звездомания”, добави още Козолино.

Аиртон Козолино сподели, че родното черноморие предлага перфекти условия за кайтсърфинг, а морето е най-голямото богатство на България.