МФК Спартак (Варна) започна да се готви за сезона по плажен футбол. Тимът се събра за първо занимание през новата година на плажа в морската столица, където ще протече и по-голямата част от подготовката за активния сезон в спорта, който стартира в началото на април.

Когато атмосферните условия не позволяват занимания навън, тимът ще търси опции с тренировки във фитнеса или закритата зала за плажен волейбол в града. Варненци изпратиха една от най-силните си години, след като през 2021 сътвориха фурор с представянето си в Шампионската лига достигайки до 1/4 финалите в най-силната надпревара на континента, след като първо спечелиха групата си, а след това елиминираха няколко отбора по пътя до първата осмица в турнира.

На родна сцена Спартак спечели шестата си поредна титла, която е и десета във витрината на клуба, като за четвърта година направи това без да допусне поражение през целия сезон. Спечелен бе и много силния международен турнир, който се организира във Варна вече по традиция, а в края на годината Спартак бе отличен и за Отбор на годината в града, което затвърди страхотната година, която изпрати клуба.

През 2022 година варненци със сигурност ще са сред отборите с гарантирано място в основния етап от Шампионската лига по плажен футбол, като заради натрупания клубен коефициент тимът ще получи и покана за световния клубен шампионат. Отделно вече има множество покани за различни турнири в Европа, които ще се обсъждат когато бъде изготвен окончателно бюджета за новия сезон.