Мъжът, починал след гонка с полицията в Стара Загора късно снощи, е 58-годишният бивш републикански шампион по борба Пламен Пенев, съобщи NOVA. До инцидента се стигна след преследване, при което са извършени преградителни действия от страна на органите на реда на централен булевард в града.
 
Прокуратурата все още не е излязла с официална информация по случая. По данни на роднини на Пламен Пенев той е излязъл да разхожда кучето си. Край бензиностанция в района е имало деца. Там се случило нещо между тях, но съседи твърдят, че мъжът не е вадил нож, каквито версии се появиха. Стигнало се е до размяна на реплики с полицията и гонка, при която автомобилът на Пламен катастрофира или е спрян от полицейски патрул.
 
Дъщерята на мъжа, която е видяла тялото на баща си в Съдебна медицина, споделя, че баща й е зверски пребит. Той бил със счупен череп и множество удари по лицето. Борислава твърди, че баща й е убит от органите на реда. Отказала е извършването на съдебна експертиза в Стара Загора заради опасения, че случаят ще бъде потулен.
 
„Той е целия син… лилав. Той е пребит от бой. Той е убит. Можете ли да разберете, какво означава убит човек от бой? Какво трябва да се е случило, за да не може да се даде на един човек – каквото и да е било, ако е бил виновен, който и да е -  да каже своята гледна точка? Това ли е нашата държава? С Фейсбук клипчета да разберем какво се е случило? Защото аз обаждане от полицията не получих. Аз се опитвах да се свържа с полицията. И ми казваха, че баща ми е починал на място. От пътно произшествие. Това не е  пътно произшествие, а убийство”, заяви за NOVA Борислава, дъщерята на загиналия мъж.
 
От полицията в Стара Загора излязоха с официална информация по случая. На 30 декември в  20:45 часа е получен сигнал от непълнолетно момче, че на улица в града мъж с лек автомобил е заплашвал с нож негови приятели. На място са изпратени полицейски екипи, а посочената лека кола е била установена. 
 
Водачът обаче не се подчинил на полицейските разпореждания и опитал да избегне проверката. Последвало е преследване на автомобила, в което са се включили допълнителни полицейски екипи. Около 21:00 в района на бул."Цар Симеон Велики" срещу парк "Артилерийски" установеният 58-годишен шофьор се удря в патрулка и почива. Причините за смъртта му са в процес на установяване, посочват от полицията. 
 
Оказана е навременна медицинска помощ на всички участници в ПТП-то, като единият от служителите на МВР е настанен в болница с фрактура на ръка и разкъсно-контузни рани на главата. Той е без опасност за живота.