Четири състезателки участваха в контролното състезание на националния отбор по художествена гимнастика. Пред главния треньор на тима Бранимира Маркова, председателя на федерацията Илияна Раева и Мария Гигова се изявиха Катрин Тасева, Боряна Калейн, Петя Борисова и Ерика Зафирова. Бранимира Маркова даде добра оценка за представянето на момичетата в поредното контролно състезание.

Контролното пропусна Невяна Владинова която се възстановява от контузия. Все още не е ясно дали тя ще може да участва на Световната купа в София в края на март.

Беше предвидено в контролното да участва и Йоанна Николова, но тя има лека травма и от треньорския щаб прецениха, че е по-добре гимнастичката да не се натоварва допълнително, за да отшуми контузията й напълно.

Контролното се проведе, за да се види формата и нивото на подготовка преди турнира в Рига (Латвия) на 3-4 март, на който ще ни представят Катрин Тасева и Ерика Зафирова, както и на кръга от веригата Гран При в Киев (Украйна) от 15 до 19 март.

В Киев ще участва Катрин Тасева, а в съпътстващия турнир България ще бъде представена от Ерика Зафирова, Петя Борисова и Йоанна Николова.

"Доволна съм от контролното. Хвърлиха се да играят, но те играят много сложни съчетания. Момичетата са подготвени много добре на този етап", заяви Бранимира Маркова, старши треньор на национален отбор индивидуално жени.

Тя добави, че ще изчака още една-две седмици преди да реши за евентуалното участие на Невяна Владинова на Световната купа в София.

Същевременно, австрийската звезда на художествената гимнастика Никол Рупрехт заедно със своята треньорка - българката Лучия Генчева-Егерман, която работи от дълги години в Австрия, е на подготовка за новия състезателен сезон в София. До четвъртък тя ще тренира в зала "Раковски".