На Олимпийските игри в Лондон останахме без представител в гребането, сега обаче надеждите ни за добро представяне в Рио са свързани с двойката скул - Кристиян Василев и Георги Божилов.

През месец май предстои последната квалификация, а шанс за спечелване на още квоти, според Румяна Нейкова, има и Десислава Георгиева.

В качеството си на треньор Руми Нейкова коментира и ниските приходи на националите по академично гребане. "Нашите състезатели получават ниски заплати. Визирам тези, покрили квота, които трябва да мислят само за реализацията си на Олимпийски игри. Мисля, че тук това трябва да се коригира от държавата," сподели Нейкова.

Хубавата новина за българското академично гребане е, че догодина Пловдив ще бъде домакин на Световно първенство за младежи и девойки, а през 2018-та - на Световния шампионат за мъже и жени.

Руми Нейкова положи и основите на параолимпийското гребане в България, а нашата страна вече има първи участник на Световно първенство, Илиян Младенов, който вече е и златен медалист.

Нейкова има пълен комплект олимпийски медали, и световни купи. "Има носталгия по миналото, липсват ми състезанията. Но децата, с които работя, ми връщат мотивацията, и аз се опитвам да мотивирам тях, че с много труд всичко се постига," завърши Румяна Нейкова.