Легендата на българската художествена гимнастика Нешка Робева коментира в ефира на Нова телевизия случилото се с Цветелина Стоянова.

Робева се изказа остро по повод коментарите в медиите и в интернет по повод гимнастичката, която се намира в критично състояние. Тя призова коментарите да спрат поне до понеделник, за да не се оказва допълнителен натиск върху останалите момичета от ансамбъла. Робева се присъедини към мнението на Илияна Раева, че художествената гимнастика няма общо с действието на Стоянова, която посегна на живота си, хвърляйки се от шестия етаж на жилищна сграда.

Раева: Гимнастиката няма нищо общо с направеното от Цвети 

"Наистина трябва да се замълчи, нека бъдем хора. Защо не говорим за възрастта на тези депресии? Защо не говорим за начина, по който живеем?", заяви Робева. "Нека замълчим докато свърши състезанието. Трябва да спрем с тези коментари до неделя, моля ви."

"Имаме едно дете, което е посегнало на живота си, но имаме и други пет момичета. Какво да направят те? Нека замълчим до неделя, да им помогнем. А нека като се завърнат в България, ако искате организирайте пресконференция, поканете психиатри, журналисти. Да говорим сериозно  какво е психика, какво е състезание. Защо всичко ровят с мръсните си ръце? Имам предвид цялата тази помия в интернет. Хайде малко да замълчат."

"Тя е в семейството си, ако те знаеха, че това състояние е депресивно, те веднага щяха да вземат мерки. Българинът има предупреждение към психически заболявания. Има наистина огромна преса върху младите хора, но тя не е само в спорта."

Относно обвиненията за натиск към гимнастичките, Робева коментира? "Какво искате да кажете? Че ги завързват с вериги, че ги държат? Това е тяхната професия, те имат избор. Че предстартовите състояния са тежки, са друго нещо. Добре, при Нешка Робева е концлагер, добре, съгласна съм, но сега не е така. Правила съм ги шампионки. Но защо трябва да се предават греховете на Нешка Робева? Ако съм спорила с Илияна Раева бе, че тя искаше да им създаде всякакъв комфорт."

"Защо нямате милост към тези деца? Обръщам се към всички медии, към това мръсно интернет пространство. Достъпът на децата до него трябва да бъде ограничен."

"Нека пощадим това дете, да оставим малко спокойствие в тях, а след това да говорим", призова Робева.

Няма промяна в състоянието на Цвети Стоянова